Archief: Zomerconcert aan de Gender op 23 juni in Veldhoven

In verband met het 125 jarig bestaan van het Veldhovens Muziekkorps zal op zondag 23 juni op de Plaatse in Veldhoven-dorp een muzikale middag worden georganiseerd die tot vroeg in de avond zal duren.

Op het plein zal een overkapping worden geplaatst met gezellige zitplaatsen waar u onder het genot van een drankje kunt luisteren naar de diverse optredens.

Uiteraard zal het Veldhovens Muziekkorps en de 70 jarige slagwerkgroep de spits afbijten met een programma vol lichte muziek.

 

Bertus Borgers

Bertus telg uit de zeer muzikale familie. Vader Piet was jarenlang een gewaardeerd trompettist bij het Veldhovens Muziekkorps en evenals zijn vader is ook Bertus zijn muzikale carrière begonnen bij de harmonie. Later heeft hij met eigen orkesten door binnen en buitenland getrokken en tot op de dag van vandaag komen we Bertus tegen met eigen programma’s waarin hij zijn familie bij betrekt.

Zo ook zijn dochter Nova  die naast zangeres haar eigen zangschool in Eindhoven heeft.

 

Zowel Bertus en Nova gaan deze middag samen met het Veldhovens Muziekkorps een aantal bekende hits ten gehore brengen.

Dat de familie Borgers en het Veldhovens Muziekkorps een band hebben blijkt uit de samenwerking in het verleden maar zeker ook in de toekomst. Samen met Nova wordt er reeds gewerkt aan een muzikaal programma op 31 oktober 2020 in theater de Schalm.

 

Maar er meer; na het optreden van de harmonie met Bertus en Nova zal De Zjoem het podium gaan betreden en een geheel ander programma ten gehore brengen.

Aanstekelijke muzikale vrolijkheid uit het niemandsland tussen folk en volks. Vol invloeden uit verre streken, maar altijd met  humor en onvervalste brabantse tongval. De hun opmerkelijke samenstelling laat de Zjoem een uniek geluid horen; 100% sfeer 100% de Zjoem.

 

En dan zijn we nog niet klaar want na de Zjoem komt “Zomaar een bandje” het podium betreden.

Deze Veldhovense band met voorman Paul Vredenberg sluit deze muzikale dag af met swingende hits.

 

Eten en drinken

Krijgt u dorst en besteld u een drankje, heeft u honger dan eet u een hapje bij de BBQ of foodtruck.

Heeft u kleine kinderen ? breng ze mee want voor hen zijn er 2 springkussens aanwezig. Krijgt u hoge nood ? ook hier is aan gedacht want er zijn toiletten aanwezig. Kortom u hoeft nergens voor naar huis.

 

Vriendenclub

Deze en andere activiteiten van het Veldhovens Muziekkorps worden o.a. mede mogelijk gemaakt door de “Stichting Vriendenclub van het Veldhovens Muziekkorps” waarvan het bestuur wordt gevormd door Karel de Geus, Ad Verhagen, Wiljan Bazelmans en Henk van Kruijsdijk. Wilt u ook lid worden van de vriendenclub en hierdoor het Veldhovens Muziekkorps steunen neem dan eens een kijkje op https://www.veldhovensmuziekkorps.nl/het-vmk/stichting-vriendenclub-vmk

 

Nieuwjaarsconcert in Mediteraanse Sferen

Bij het 120 jarig bestaan van het Veldhovens Muziekkorps het initiatief genomen om voor Veldhoven jaarlijks i.s.m. harmonie Sint Cecilia een nieuwjaarsconcert te organiseren.

19 en 20 januari a.s. nemen wij u mee in mediteraanse sferen in theater de Schalm. Een programma waar aan meewerken; Vocalgroup Just Us, dansschool Le Haen en Wensmuziek uit Bergeijk. Kaarten voor dit programma a €19,50 (incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar via theater de Schalm.