Archief: Podium10 viert tienjarig bestaan met een groots festival – Podiumpop

Op zaterdag 21 september viert Podium10 het tienjarig bestaan met het festival Podiumpop.Van 14.00 uur ‘s middags tot 02.00 ‘s nachts kan jong en oud genieten van live-optredens van jong Podium10-talent tot gevestigde festivalnamen en alles daartussen in.

Het begon allemaal in Reusel waar Satisfy-drummer Gerard van Gompel de droom had om een poppodium te creëren waar alle muzikanten uit de regio samen konden komen om muziek te maken, hun passie te delen, te leren en inspireren. Die droom werd uiteindelijk werkelijkheid toen het pand van voormalig jongerencentrum de Pazzop vrij kwam en het bestuur een nieuwe bestemming zocht. Enkele bestuursleden vormden samen met Gerard en andere pioniers het nieuwe stichtingsbestuur en het pand werd verbouwd tot een poppodium met 5 leslokalen waar zo’n 12 muziek/-theaterdocenten gebruik van maken. Wekelijks verwelkomt Podium10 ruim 100 leerlingen en repeteren er meerdere bands. Daarnaast zorgen de programmeurs voor een smaakvolle en afwisselende concertagenda. En dat alles wordt mogelijk gemaakt door een team van 35 vrijwilligers. Inmiddels zijn tien jaar verstreken en staan de vrijwilligers te popelen om dit jubileum groots te vieren.

Alles wordt uit de kast getrokken; rondom het Podium10-gebouw ontpopt zich een festivalweide waar jong en oud kan genieten van 20 optredens op drie verschillende podia.

Headliners van het festival zijn EUT, Tape Toy en Hypergoods. Namen die doorgewinterde festivalgangers zeker kennen, aangezien zij deze zomer op menig festival spelen of speelden (denk aan Paaspop, Zwarte Cross en anderen).. Lokale helden als Reminder, Black Swords, ZieDaGeWegBand en vele andere kunnen uiteraard niet ontbreken op dit festival, evenals de docenten en hun talentvolle leerlingen.

De viering van het tienjarig bestaan van Podium10 valt samen met Bladel Remembers: 75 jaar Bevrijding Bladel. Muziek is vrijheid en daarom zal er een speciale link gelegd worden tussen beiden festiviteiten bij Podium10 en op de Markt in Bladel.

Een festivalweide voor jong en oud

Ben erbij!
Iedereen is welkom om dit feestje mee te vieren op zaterdag 21 september vanaf 14.00 uur bij Podium10. Entree is gratis. Op de website en facebookpagina word je op de hoogte gehouden van alle laatste nieuwtjes rondom Podiumpop.