Cultuurpenning voor Raimondo Bogaars

Burgemeester van Valkenswaard Ederveen reikte vorige week maandag de gemeentelijke cultuurpenning uit aan Raimondo Bogaars. Voor Raimondo Bogaars is het uitzoeken van de geschiedenis van verhalen over de Tweede Wereldoorlog in de Kempen, en dan met name in Aalst-Waalre en Valkenswaard, een grote passie.

Hij houdt zich bezig met het preserveren en onderwijzen van de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in onze regio. Zo legt de heer Bogaars zijn bevindingen vast in boeken, heeft hij een Facebook-account opgericht, zet hij exposities op, heeft het adoptieprogramma voor de Britse militaire begraafplaats opgezet, geeft lezingen, et cetera. Mede dankzij de inspanningen van de heer Bogaars worden interessante feiten en wetenswaardigheden over de Tweede Wereldoorlog in Valkenswaard voor het brede publiek toegankelijk gemaakt.

Irish Guards
De uitreiking vond plaats op maandag 16 september tijdens een avond met onder andere leden/oud-gedienden van het regiment Irish Guards, de bevrijders van Valkenswaard op 17 september 1944.