Bouw huurwoningen aan de Mierdseweg in Reusel van start

Het officiële startsein voor de bouw van 8 huurwoningen op de plek van het voormalige jongerencentrum D’n Horst in Reusel is gegeven.

Onder toeziend oog van genodigden zette WSZ directeur-bestuurder Chris Theuws samen met wethouder Frank Rombouts van de gemeente Reusel-De Mierden, Cees Schellens van bouwbedrijf Van Montfort en Mariet Kerbusch van Stichting Huurdersraad de Kempen de eerste schop in de grond. WSZ directeur-bestuurder Chris Theuws is erg blij dat de bouw is gestart. “De sloop van het jongerencentrum D’n Horst geeft ruimte aan nieuwe woonplekken voor mensen met een lager inkomen. Er is veel behoefte aan woningen in dit segment en daarom is het goed dat dit project van start is gegaan.”

De 8 huurwoningen worden midden 2020 opgeleverd en zijn ontworpen door LSL Architecten. Het ontwerp kent 4 boven- en 4 benedenwoningen met voor ieder een berging op de begane grond. Begin deze maand is bouwbedrijf Van Montfort B.V. gestart met de bouw van de woningen. Naar verwachting worden de woningen midden volgend jaar opgeleverd. Natuurlijk is dit een indicatie. De uiteindelijke opleveringsdatum is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.

Betaalbaar, beschikbaar en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s voor WSZMet een huurprijs van circa 475 euro per maand zijn ze voor een grote groep mensen bereikbaar. Naast betaalbaarheid en beschikbaarheid, is duurzaamheid een belangrijk thema voor WSZ en de gemeente Reusel-De Mierden.

De 8 huurwoningen zijn kwalitatief goede woningen tegen een betaalbare huurprijs: dat is wat WSZ haar primaire doelgroepen biedt. Naar verwachting komen de woningen eind dit jaar in de verhuur. Geïnteresseerden kunnen middels de website van WSZ hun interesse kenbaar maken. Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de huurwoningen? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief.op de website van WSZ.